Вучић причао са роботом: „Ема, зашто си дошла у Србију“

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић у Центру за роботику и вештачку интелигенцију у образовању
Александар Вучић у Центру за роботику и вештачку интелигенцију у образовању - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић посетио је изложбени простор Центра за роботику и вештачку интелигенцију у образовању у простору Учитељског факултета Универзитета у Београду, који је, како је навео, показатељ напретка и развоја образовања у Србији. Он је током обиласка разговарао са роботом Емом.

Вучић је упитао Ему због чега је дошла у Србију, на шта му је она одговорила да „воли Србију“, преноси Танјуг.

„Наравно да сам дошла, ја волим Србију. Ово је земља са дивном природом и људима и има пред собом будућност за развијање роботичких дисциплина. Сигурна сам да ћете постати једна од најнапреднијих земаља на свету“, одговорила је Ема.
© Tanjug / RADE PRELICРобот у Центру за роботику и вештачку интелигенцију у образовању
Вучић причао са роботом: „Ема, зашто си дошла у Србију“ - Sputnik Србија
Робот у Центру за роботику и вештачку интелигенцију у образовању

Он је имао прилику да види и паметне учионице опремљене интерактивним таблама, које су повезане са таблетима које имају ученици и да се упозна са софтверима који су направљени да би олакшали одржавање часова.

Обишли су зону у којој се развијају вештине потребне за 21. век, али и особине као што су сарадња, тимски дух, али и таленте ученика.

Иначе, Центар је заједнички подухват Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније „НетДрагон Вебсофт Холдингс Лимитид“ и део је стратешког програма развоја Србије који препознаје значај и предност знања иновација и интернета. Свечано отварање центра планирано је за прву половину јула када ће у Београд доћи и кинески партнери.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала