Јака експлозија на граници: Северна Кореја дигла у ваздух канцеларију за везу са Јужном Корејом?

© REUTERS / KIM HONG-JIГраница Северне и Јужне Кореје
Граница Северне и Јужне Кореје - Sputnik Србија
Пратите нас
Јака експлозија одјекнула је у граничној области Северне Кореје, у близини индустријског комплекса у Кеасонгу, јављају медији.

Медији преносе да је заправо Северна Кореја извршила напад, тако што је дигла у ваздух канцеларију за везу са Јужном Корејом у пограничном граду Кесонгу, рекли су јужнокорејски званичници.

Агенција Јонхап наводи да се види дим из области где се претходно чула експлозија и додаје да су војни извори рекли да покушавају да утврде шта се тачно догодило.

​Северна Кореја упозорила је раније данас да је спремна да пошаље војску у демилитаризовану зону која раздваја две Кореје.

Претња је упућена као одговор на слање летака из Јужне у Северну Кореју.

Индустријски комплекс Каесонг је посебна економска зона на граници између Северне и Јужне Кореје, којом заједнички управљају Пјонгјанг и Сеул.

Хитан састанак највиших безбедносних званичника Јужне Кореје

Председник Јужне Кореје Мун Џае Ин сазвао је данас хитан састанак највиших безбедносних званичника, након инцинента на граници.

Према јужнокорејским министарствима одбране и уједињења, Северна Кореја је дигла у ваздух канцеларију у Кесонгу у 14.49 сати по локалном времену.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала