Лавров: Предлози Русије о деескалацији односа са НАТО-ом – без одговора

© Flickr / MarijananaРусија НАТО илустрација
Русија НАТО илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва се залаже за наставак дијалога са свим земљама-чланицама НАТО-а, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, истакавши да су предлози Москве о деескалацији на линији Русија-НАТО остали без конкретних одговора.
„Само ћу рећи да смо ми за наставак нормалног дијалога са свим земљама које су чланице Северноатлантског савеза у војној области, како бисмо свеобухватно разматрали читав низ питања која се тичу војно-политичке безбедности на европском континенту, у евроатлантском простору у ширем контексту, на основу објективне анализе, на основу објективне процене ризика и претњи који овде постоје“, рекао је министар после телефонског разговора са високим представником ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозепом Борељом.

Шеф руске дипломатије је истакао да су добро познати предлози Москве о смањењу напетости на линији контаката Русије и Северноатлантске алијансе, да су о томе обавештене и САД и НАТО, али да до сада нису добијени конкретни одговори.

„Они остају на столу, а када НАТО буде спреман и ми ћемо бити спремни за конкретне кораке у циљу деескалације“, истакао је Лавров.

Он је додао да Русија неће давати оцене о односима Вашингтона и Берлина у вези са повлачењем америчких трупа из немачких база.

„Пратимо расправу о делимичном повлачењу америчких трупа из Немачке, пратимо изјаве немачких званичника и расправу у немачком парламенту. Ово је тема коју не бих желео ни да коментаришем“, констатовао је Лавров.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала