Еуфорија у Хрватској због Ђоковића

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Први тенисер света Новак Ђоковић посетио је стадион у Задру и нови Регионални тениски центар Хрватског тениског савеза.

Он је у пратњи оца Горана Ђоковића, тренера Горана Иванишевића и председнице ТС Хрватске Николине Бабић разгледао место на којем се наставља Адрија тур.

Ђоковић је био импресиониран тереном и трибинама, преноси Б92.

„Колико сам разумео, капацитет је скоро 9.000 људи. За сада је дозвољено упола од тога, што је једнако количини људи која је била у Београду, а то је заиста пуно. Захвалан сам што ћемо имати ту количину људи који ће моћи уживати у гледању мечева. Моја породица и ја имали смо јако лепу добродошлицу од тренутка када смо слетели у Задар“, рекао је Новак.

Ђоковић је први пут у Задру.

„Посетио сам већину градова Хрватске, али први пут сам у Задру. Весели ме доживети и искусити ново место и град. Задар је познат по епитету спортског града који доминира у кошарци, рукомету, па и тенису. Јако је лепа традиција и култура спорта у Задру. Оно што сам за сада чуо је велики интерес публике и овим путем позвао бих још једном све да дођу, како бисмо сви заједно уживали у хуманитарном спортско-музичком спектаклу који ћемо приредити од петка до недеље“, додао је.

Долазак Ђоковића изазвао је еуфорију присутних и зато су многи тражили да се сликају и добију аутограм од српског аса, пишу локални медији.

Директор турнира у Задру је баш Иванишевић.

„Дошао нам је један од најпопуларнијих спортиста на свету, не говорим само о тенису. Ово је велики тренутак за Задар, једва чекамо да све почне, да се игра и да буде одличан тенис као што је био у Београду. Видели смо да је у Београду био спектакл што се тиче и публике и тениса, играли су одличан тенис, идемо то наставити и у Задру“, истакао је Горан Иванишевић.

Поред Ђоковића, на турниру ће наступити Грегор Димитров, Марин Чилић, Борна Ћорић, Александар Зверев...

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала