Гранична полиција: Протојереј-ставрофор Сашa Јањић мора да напусти Црну Гору до 26. јуна

© Фото : Митрополија црногорско- приморскаПротојереј- ставрофор Саша Јањић
Протојереј- ставрофор Саша Јањић - Sputnik Србија
Пратите нас
Протојереју- ставрофору Саши Јањићу, архијерејском намеснику пљеваљском, данас је уручено решење да до 26. јуна мора да напусти Црну Гору са забраном уласка на годину дана, објављено је на сајту Митрополије црногорско- приморске.

Ово решење је оцу Саши Јањићу издато након три сата проведених у просторијама Граничне полиције у Пљевљима, где се јутрос јавио по позиву који му је јуче касно поподне уручен.

На ово решење његов адвокат Јосиф Мићковић је најавио жалбу, а како је рекао, полиција му је потврдила да све док је жалба у процесу, свештенику Јањићу је дозвољено да борави у Црној Гори.

Испред просторија Граничне полиције у знак подршке оцу Саши Јањићу био је велики број грађана Пљеваља.

Протојереју-ставрофору Саши Јањићу јуче око 17 часова је уручен позив да се данас у 9 часова јави у станицу Граничне полиције у Пљевљима. Одмах након уручивања полицијског позива, народ Пљeваља и околине се почео окупљати око Храма Светог Великомученика Георгија на Гукама, где отац Саша живи са својом супругом и две ћерке, у знак подршке свом свештенику.

Његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије јуче је апеловао на надлежне органе да покажу минимум људскости и обуставе све поступке који уносе смутње и немир у народ:

„Народ пљеваљског намесништва Милешевске епархије узнемирен је вешћу о могућности прогона свога свештеника. Надлежни треба да учине све да сачувају мир међу народом, а не да досипају уље на ватру вршећи репресију над својим народом и његовим свештенством“, нагласио је епископ Атанасије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала