Мемоари Џона Болтона: Трамп није био сигуран да ли је Финска део Русије

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседник САД Доналд Трамп
Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп је својевремено поставио питање да ли је Финска део Руске Федерације, саопштио је „Њујорк тајмс“ позивајући се на још увек необјављену књигу некадашњег Трамповог саветника Џона Болтона која ће бити објављена следеће седмице.

Наиме, у мемоарима под називом „Соба у којој се све догодило: Сећање о Белој кући“, Трамп је поставио питање да ли је Финска део Русије, као и да ли Велика Британија у својим рукама има нуклеарно оружје.

Болтон је у својим мемоарима говорио и о другим темама, те је рекао да је Трамп идеју о офанзиви на Венецуелу сматрао „готивном“.

Убрзо након што су медији објавили ову информацију огласила се Бела кућа, док је Трамп лично оптужио Болтона да је објавио „тајну информацију“ чиме је прекршио амерички закон.

„Он је прекршио наш закон, то је тајна информација, он није имао дозволу да то објави. Књига која треба да изађе је изузетно спорна“, рекао је Трамп за „Фокс њуз“.

Истовремено, Трамп је у том истом интервјуу похвалио трговинског представника САД у Кини Роберта Лајтхајзера који је демантовао оптужбе Болтона о томе да је амерички председник, наводно, тражио помоћ Пекинга како би победио и на наредним председничким изборима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала