Вучић: У Белу кућу не носимо белу заставу него црвено-плаво-бели барјак!

Пратите нас
Идеја ЕУ је да се не противимо чланству Косова у УН, али још не знају шта да нам понуде. И у нашим редовима има „барона“, биће жестоких промена око 15. јула.

То је изјавио председник Србије Александар Вучић у интервјуу за „Вечерње новости“.

На почетку разговора председник Србије био је упитан да ли у Вашингтон путује с белом заставом, на шта је он одговорио да је то бесмислено.

„Нисам од оних који воле да се бусају у прса и изговарају тешке речи, јуначке слогане, али да ће било ко из Србије, ко буде био у делегацији, да носи белу заставу, то је бесмислено. Ми имамо свој црвено-плаво-бели барјак, и носимо га и у срцу, имаћемо га и испред себе. Било је раније белих застава у име Србије безброј пута, и при томе су узвикивали херојске слогане. Ствари се мере по делима, а не речима које изговарате. То је за нас важна ствар, не можете да одбијете позив Беле куће, али...“, рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао и да није у стању да наслути предлог САД, али јесте шта би могао бити предлог Европске уније.

„Мислим да је њихова идеја сада да нам кажу да се ми не противимо чланству Косова у УН, али не знају шта да нам понуде. Дакле, да не морамо формално да признамо Косово, али да се не противимо томе да добију столицу у УН“, рекао је Вучић, за данашње издање Вечерњих новости.

„Очекујем“, наставио је Вучић, да Европа каже „да ћемо бити у чланству (ЕУ) за неколико година и онда нисмо у лакој ситуацији, али то није довољно“.

„Србији мора да буде понуђено много више“, рекао је Вучић.

На констатацију да је косовски председник Хашим Тачи поновио свој захтев да је циљ споразума обострано признање, Вучић је подсетио да је"поводом обостраног признавања твитовао и Доналд Трамп".

„О томе је говорио и у писму мени и Тачију, што је много важније. Ја не мислим да ће Америка да промени свој однос, нити ће то да учлни Немачка и Француска. Али, да ли ћемо ми да се сагласимо и кажемо Тачију - браво, све сте добили, све што могу да кажем - неће то бити тако“, рекао је Вучић.

Како је навео, „биће тешко и бићемо изложени најтежим притисцима“.

„Без обзира на то да ли ће се то дешавати у Бриселу или Белој кући“, нагласио је Вучић.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала