„Нешенал интерест“: Путинов чланак открио Западу руску страну приче, са којом нису били упознати

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Ауторски чланак Владимира Путина о Другом светском рату приказао је западној публици руску страну приче, са којом до сада није била упозната, изјавио је главни уредник америчког часописа „Нешенал интерест“ Џејкоб Хајлбран, у коме је чланак објављен.

„Чланак ће покренути расправе о избијању Другог светског рата, а ми смо се надали да ћемо објављивањем чланка покренути више дискусија о прошлости и садашњости. Мислим да те дискусије нису готове, а вероватно се никад неће ни завршити. То изазива нову рунду расправа о томе ко је и шта је радио тридесетих година прошлог века. Чланак подстиче људе да поново мисле о томе“, истакао је главни уредник.

Према његовим речима, чланак је предложила администрација председника Путина, а уредници су прихватили да га објаве. Он је додао да је избор њиховог часописа за објављивање био логичан.

„Имамо неколико милиона јединствених читалаца недељно, тако да смо најчитанији амерички портал о спољној политици. Постојимо од 1985. године и ми смо један од главних медија спољне политике. Обраћамо се образованој публици“, објаснио је Хајлбран.

Он је додао да се часопис води принципима стварне политике.

Путинов чланак је објављен у америчком часопису 18. јуна. Руски председник је изнео своје погледе на Други светски рат, узроке и схватање рата у савременом свету. Позвао је партнере да очувају истину о историји, засновану на чињеницама, и да говоре о прошлости самокритично и непристрасно. Цео текст ауторског чланка руског председника можете прочитати на нашем сајту.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала