„Знам да је било критика, поготово са Запада“: Ђоковић тврди да нису прекршена правила у Београду

© AP Photo / Darko VojinovicНовак и Јелена Ђоковић
Новак и Јелена Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Новак Ђоковић је стао у одбрану Адрија тура од стране бројних, углавном страних медија. Ђоковић је био гост Матса Виландера и Алекса Корече у емисији Еуроспорта "Tennis Legends Vodcast".

Адрија тур је повукао бројне критике, превасходно због великог броја људи на једном месту и непостојећим правилима о социјалном дистанцирању, док у свету још влада пандемија коронавируса.

"Знам да је било критика, поготово са Запада... 'Зашто имамо публику? Зашто немамо социјално дистанцирање? Шта се дешава и зашто имају овакво такмичење усред веома тешке пандемије на Западу?", запитао се Новак, па појаснио ситуацију:

"Али, знате, тешко је објаснити људима да је овде ситуација веома, веома другачија од оне у Америци или у Великој Британији, овде у Србији и у околним земљама. Ми смо, наравно, од првог дана Адрија тура пратили правила и мере које су успоставиле Влада и одговорне здравствене установе".

Како истиче, правила никада нису прекршена.

"Никада нисмо прекршили правила и увек смо чекали да нам дају зелено светло што се тиче могућности да имамо публику, а онда смо их питали колико људи сме да буде, да ли морамо да имамо социјално дистанцирање или не. Прошли смо кроз цео тај процес и било је сјајно".

Адрија тур је прошао одлично, сви актери су били задовољни, а публика је могла да – узимајући у обзир све околности – ужива у одличном тенису.

"Веома сам задовољан. Захвалан сам свим људима који су учествовали у организацији која је била јако кратка за један овакав догађај. Уобичајено вам је потребно барем шест месеци да све организујете, али ми смо то урадили за три, четири недеље", каже Ђоковић.

Адрија тур није послао само позитивну слику о Србији, већ и о самом тенису.

"Ово је био велики успех и мислим да је позитивна слика за наш спорт, за тенис. Мислим да је битно да идемо унапред на који год начин можемо као бисмо регионално, континентално и, надамо се ускоро међуконтинентално, могли да омогућимо играчима да се такмиче и зараде новац, поене, да живе од овог спорта као што су током целе каријере".

Најбољи амбасадор Србије је објаснио како је текла организација турнира.

"На почетку смо мислили да нећемо моћи да имамо публику, наравно много људи је изгубило живот због вируса и веома је тешко схватити како да се понашате у тој ситуацији. Као спортисти и тенисери ми наравно желимо да пронађемо делове света у којима је проблем коронавируса мањи него у другим. Хтели смо да организујемо турнир, са публиком, без публике, са наградним фондом, да у све укључимо спонзоре... Тако се родио Адрија тур и, заједно са Тениским савезом Србије и још неким појединцима, створили смо га и све је потпуно надмашило моја очекивања. Било је феноменално", јасан је први "рекет" планете.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала