Британска полиција прогласила напад ножем у парку за тероризам

Пратите нас
Три особе су убијене, а три озбиљно повређене у нападу ножем у парку у енглеском граду Редингу, саопштила је британска полиција. Иако су прво тврдили да није у питању терористички акт, британска полиција је овај напад касније ипак прогласила за тероризам.

Полиција је саопштила да је на лицу места ухапсила једног мушкарца због сумње да је умешан у напад.

Како је саопштила британска полиција, национална Мрежа за борбу против тероризма навела је да се ради о терористичком акту и преузела истрагу.​

„Скај њуз“ јавља да се напад догодио на месту где је раније током дана одржан антирасистички протест подршке демонстрацијама широм САД поводом убиства Афроамериканца Џорџ Флојда, преноси Танјуг.

Ројтерс преноси да је један од учесника протеста на друштвеној мрежи „Фејсбук“ објавио да се инцидент догодио неколико сати после протеста и да међу повређенима нема демонстраната.

Из локалне полиције су апеловали на грађане и да избегавају спекулисање о овом инциденту и да не прослеђују видео снимке или фотографије инцидента на друштвеним мрежама.

​Ројтерс додаје и да је британска министарка унутрашњих послова Прити Пател рекла да је дубоко узнемирена због овог инцидента и да ишчекује више информација о том догађају.

Огласио се и премијер Борис Џонсон, који је казао да се ради о „грозном инциденту“, а одржао је и састанак са безбедносним службама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала