Хоће ли се ЕПС ширити у региону?

Пратите насTelegramOdyssey
Да ће се Електропривреда Србије ширити у региону српски председник Александар Вучић је по други пут најавио уочи минулих избора. Оба пута на те изјаве чули су се коментари и из Црне Горе и из Републике Српске са порукама да нису спремни да део својих електропривреда продају ЕПС-у, односно Србији.
Енерегија Спутњика: Хоће ли се ЕПС ширити у региону?

Ваља рећи да је Електропривреда Црне Горе већ делимично приватизована, с тим да се италијански партнер А2А повукао, оставши власник мање од један одсто акција ове фирме, али да је и у Црној Гори и у другим републикама бивше Југославије држава та која управља електропривредним компанијама.

О томе колико су реалне амбиције да се ЕПС, као државна компанија, која у структури има и производњу угља, струје и пласман електричне енергије, шири у региону и колико би то била добра економска или само политичка одлука у данашњој „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са мр Жељком Марковићем, стручњаком за електроенергетику, који је лидер за енергетику и индустрију у консултантској кући „Дилојт Србија“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала