Црногорски свештеници пуштени после информативног разговора

© Фото : Бар на длануЛитија у Бару
Литија у Бару - Sputnik Србија
Пратите нас
Никшићки свештеник Миодраг Тодоровић и још двојица свештеника из Бара пуштена су после информативног разговора у полицији, где су дали изјаву поводом литија одржаних у недељу увече у тим градовима у Црној Гори.

Протојереј Миодраг Тодоровић је, по изласку из Центра безбедности Никшић, изјавио да је полицији објаснио да је свештенство испоштовало мере црногорског Националног координационог тела за заразне болести.

Тодоровић је у Центру безбедности Никшић провео скоро два сата, а испред зграде га је дочекао велики број грађана, као и свештеници и монахиње, преносе Вијести.

Адвокат Сава Костић је рекао да је Тодоровић објаснио да су све време били редари који су водили рачуна да и током молебана, као и литије буде мање од 200 људи који су држали одстојање у односу на остале грађане.

„Није донето решење о задржавању. Сад вероватно треба да се прегледа читав доказни материјал и да се види да ли постоји извршење кривичног дела или не. Мишљења сам да не постоји“, казао је Костић.

То што се на Тргу Шака Петровића, који је јавна површина, окупило самоиницијативно велики број грађана није у надлежности свештенства, рекао је Костић.

Отац Предраг Шћепановић из Даниловграда је такође пуштен, а након изласка из полицијске станице је окупљеном народу рекао да би му теже и од доживотне робије било да му они кажу „попе, издао си“.  

Још два свештеника Митрополије црногорско-приморске, после више сати проведених у просторијама на информативни разговор са припадницима Центра безбедности Бар, изашла су из зграде полиције.

Како је раније објављено, на информативни разговор у Центар безбедности Бар били су позвани свештеници Младен Томовић и Никола Радовић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала