Медији: Хути започели војну операцију против Саудијске Арабије

© AP Photo / Hani MohammedХути
Хути - Sputnik Србија
Пратите нас
Јеменски побуњеници Хути из милитантског покрета „Ансар Алах“ саопштили су да су започели са нападима на објекте на територији Саудијске Арабије у оквиру „велике операције“, рекао је представник оружаних снага Хута за телевизију „Ал Масира“, која је под њиховом контролом.

„Детаљи о великој операцији, коју наше Оружане снаге воде у позадини Саудијске Арабије, биће ускоро објављени“, рекао је представник Хута.

Раније је арапска коалиција на челу са Саудијском Арабијом и Уједињеним Арапским Емиратима саопштила да је изнад територије краљевства пресрела беспилотне летелице са експлозивом, које су послате из Јемена, а њихов циљ је био уништавање цивилних мета. Коалиција је саопштила да су Хути од јуче из јеменске провинције Сада послале осам беспилотних летелица и три балистичке ракете у правцу саудијских приграничних провинција Џизан и Наџран. Једну од ракета побуњеници су покушали да лансирају у правцу Ријада.

Од августа 2014. године у Јемену траје сукоб између владиних снага и Хутима, који су преузели власт у земљи. Међународна коалиција предвођена Ријадом бори се против покрета Хута од 2015. године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала