Наши туристи ће моћи да се осигурају у случају заразе вирусом корона у иностранству

© AP Photo / Lynne SladkyЛетовање у доба короне
Летовање у доба короне - Sputnik Србија
Пратите нас
Туристи ће моћи да се осигурају у случају болести ковид 19 у иностранству, најавила је Национална асоцијација туристичких агенција Србије (ЈУТА).

На почетку летње туристичке сезоне и очекиваног повећаног броја путника ка ван Србије, ДДОР осигурање омогућило је уговарање полисе Путног здравственог осигурања са покрићем у случају оболевања од корона вируса док су у иностранству, преноси Танјуг.

Предвиђено је покриће за тестирање, транспорт и медицинске услуге у случају оболевања у иностранству, наведено је у саопштењу.

Уговарањем те полисе за себе или породицу, уз редован сет покрића за медицинске услуге у иностранству, обезбеђено је и додатно покриће трошкова тестирања на Ковид- 19, као и медицинских услуга које су неопходне уколико се тест покаже позитивним, саопштила је ЈУТА.

Додатно, уколико је неопходно, осигурање укључује и помоћ при транспорту пацијента у иностранству и повратка у земљу.

Алтернативно, уколико локална регулатива не дозвољава тестирање и лечење у приватним клиникама, исплаћујемо једнократни износ у готовини, посредством фирми за трансфер новца, као помоћ због настанка непланираних трошкова.

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПутно осигурање ДДОР-а предвиђа покриће за тестирање, транспорт и медицинске услуге у случају оболевања од корона вируса у иностранству
Наши туристи ће моћи да се осигурају у случају заразе вирусом корона у иностранству - Sputnik Србија
Путно осигурање ДДОР-а предвиђа покриће за тестирање, транспорт и медицинске услуге у случају оболевања од корона вируса у иностранству

Уговарањем полисе путног здравственог осигурања, са укљученим покрићем у случају оболевања од корона вируса, сви туристи ће овог лета имати адекватну подршку у току свог боравка у иностранству.

"Обезбедили смо сет услуга које пружају помоћ у случају обољевања од Ковид- 19, у току боравка у иностранству. Тако ће сви туристи који се запуте на одмор, заиста моћи да искористе лето за одмор. Током предстојећег лета и планираних путовања, одговорно понашање за све путнике за иностранство, значи и обезбеђење у случају настанка нежељених догађаја узрокованих корона вирусом", рекао је председник Извршног одбора ДДОР осигурања Гиоргио Марћегиани.

Путно здравствено осигурање са покрићем од корона вируса, могуће је уговорити као индивидуално, породично или групно, на период до 30 дана.

Уговара се као доплатак на основну полису и пружа фиксне износе покрића за услуге асистенције, односно фиксне износе исплате у случају да је медицинску помоћ могуће добити искључиво у државним медицинским институцијама у држави у којој се путник затекао када је оболео од Ковид- 19.

Такође, предвиђена је исплата за дане проведене у болници, за госте хотела у Србији којима је дијагностикован Ковид- 19.

Хотелијери који брину о својим гостима, уз обавезно осигурање од незгоде могу да их обезбеде и у случају хоспитализације узроковане инфекцијом корона вируса.

ДДОР осигурање је припремило посебан производ намењен гостима хотела, бања, одмаралишта и других објеката који ће ове сезоне примити своје госте и постојеће, стандардно покриће од незгоде за све госте, допуњено је покрићем у случају хоспитализације услед инфекције корона вирусом.

Ово осигурање важи уколико се установи позитиван тест госта хотела на Ковид- 19, а у току боравка у одабраном објекту, као и 10 дана након одласка из смештаја и уколико због тога буде било неопходно да буде хоспитализован.

На тај начин, сваки гост који проведе три и више дана у неком хотелу или другој врсти смештаја, имаће загарантовану исплату, за сваки дан проведен у болници или привременом болничком објекту.

"Уколико дође до тога да се код некога од гостију, у току боравка у одабраном смештају или након изласка из њега, констатује Ковид- 19 и због тога буде неопходна хоспитализација, ДДОР осигурање обезбедиће исплату фиксног износа за сваки дан проведен у болници", рекао је Марћегиани.

Полиса осигурања од незгоде за госте за хотела, бања, одмаралишта и других смештајних објеката, са уговореним болничким данима услед Ковид- 19, закључује се као групна полиса правног лица.

Корисници осигурања су сви гости чији је боравак евидентиран у смештајном објекту и то без ограничења када су у питању године живота.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала