Пљуште казне због непоштовања мера у Бугарској: На удару премијер и водећа политичка елита /видео/

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПремијер Бугарска Бојко Борисов
Премијер Бугарска Бојко Борисов - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство здравља Бугарске казниће новчаном казном бугарског премијера Бојка Борисова и цео његов тим јер нису користили заштитну маску приликом посете Рилског манастира, саопштио је ресор за лист „Сега“.

Висина новчане казне по особи износи 300 лева (нешто више од 150 евра).

„Премијеру, члановима његовог тима, новинарима, сниматељима, фотографима и свима осталима који су били у манастиру – биће уручени акти о административном кршењу због непоштовања противепидемиолошких мера и нарочито за кршење наредбе министра здравља, према којој је од данас на затвореним јавним местима неопходно носити заштитну маску или друго заштитно средство, које покрива нос и уста“, саопштило је бугарско Министарство.

Такође се истиче да плаћање новчане казне неће заобићи ни странку Борисова - Грађане за европски развој Бугарске (ГЕРБ),због прекомерног окупљања људи на конгресу странке у граду Стара Загора током викенда.

„Било је веома много људи који су желели да уђу у ту салу. Да смо их раздвојили столицама, медији би писали да је мало људи. Стога смо одлучили да би било боље да их казнимо“, рекао је тада Борисов.

Казна прети и другој водећој политичкој сили – Бугарској социјалистичкој партији, јер многи чланови партије такође нису носили маске на једној од манифестација, након чега се испоставило да се неколико особа заразило вирусом корона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала