Стање у Ивањици катаклизмично: Ситуација се погоршава из минута у минут /видео/

Пратите насTelegramOdyssey
Стање у Ивањици је катаклизмично. Набујала Моравица руши мостове, носи помоћне објекте, животиње, дрвеће, приколице и бетонске стубове.

Једна породица је евакуисана, а стање се погоршава из минута у минут. Неколико села је одсечено, одрони су на десетине путних праваца, преноси портал „Инфолига“.

​Заменик председника општине Ивањица Момчило Митровић каже да се први пут сусрећу са оваквом елементарном непогодом.

У Сађавцу је вода однела мост и шталу у којој су биле животиње. Угрожено је и неколико приватних стамбених објеката, а под водом су њиве, оранице, пластеници

Метеоролози најављују падавине током читавог дана, а све расположиво људство и механизација су на терену.

„Блага реч је катастрофа. Водозахвату не може да се приђе, биће рестрикције воде, пуно је муља, вероватно да грађани током целог дана неће имати воде“, рекао је директор ЈКП Ивањица Владимир Бојановић.

Председник општине Зоран Лазовић рекао је да је ниво Моравице незапамћен, да је стање алармантно, те да ће током дана прогласити ванредно стање.

​„Више стотина кућа је поплављено, једно домаћинство је евакуисано. Велики број привредних субјеката је под водом. Најкритичније је у насељу Кртиница код Шпика и у насељу Луг у Црњеву. Доста путних праваца је одсечено, према Осоници, Придворици, Грабовици и Шумама. Регионални пут Ивањица—Ариље је одсечен. Вода све носи, и мостове и бетонске стубове“ рекао је Лазовић, преноси „Блиц“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала