Три лета недељно за Њујорк из Београда од идуће недеље

© Tanjug / ZORAN ZESTIC "Ербас" A330 "Ер Србије" на аеродрому "Никола Тесла"
Ербас A330 Ер Србије на аеродрому Никола Тесла  - Sputnik Србија
Пратите нас
Летови на линији Београд - Њујорк од идуће недеље одвијаће се три пута недељно, уместо досадашњих два, саопштила је „Ер Србија“.

„Ер Србија“ данас обележава четири године од првог лета за Њујорк, када је после скоро четврт века 2016. године успостављена директна ваздушна веза између Србије и Сједињених Америчких Држава, преноси Танјуг.

Како је најављено из „Ер Србије“, летови три пута недељно за Њујорк крећу од 29. јуна.

„Веома смо поносни што једини у региону имамо директну линију за Њујорк, чије је успостављање потврдило снагу наше пословне стратегије и допринело развоју туризма и пословне сарадње између југоисточне Европе и Сједињених Држава“,' рекао је Данкан Нејсмит, генерални директор „Ер Србије“.

Многи нису веровали, како је рекао у то, али „Ер Србија“ је ипак успела да, у релативно кратком року, обезбеди свој први широкотрупни авион и неопходне дозволе да би линија почела са радом.

Како подсећају из „Ер Србије“, највећи авион „ербас А330“ на линији Београд - Њујорк до аеродрома „Џон Ф. Кенеди“ у Њујорку, са капацитетом од 18 седишта у бизнис и 236 седишта у економској класи, назван је по легендарном српском научнику и проналазачу Николи Тесли.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала