Брезница – село у којем је СНС добио 100 одсто гласова

© ZORAN ZESTICГласачке кутије
Гласачке кутије - Sputnik Србија
Пратите нас
Листа Српске напредне странке „Александар Вучић - За нашу децу“ у општини Жагубица убедљиво је победила са освојених више од осамдесет одсто гласова бирача. Рекорд је постављен у селу Брезница у коме је проценат стопроцентан.

Комплетно бирачко тело у селу Брезница код Жагубице гласало је за листу „Александар Вучић - За нашу децу“.

„Зато што је најбољи и ми њега волимо и сви смо гласали за њега, да добијемо нешто“, објашњава за РТС своју изборну одлуку Весна Пауновић, мештанка Брезнице.

Њен комшија Драгиша Атанацковић каже да је народ стварно презадовољан што су пре избора урађени путеви.

Од 124 уписана бирача на једино гласачко место у Брезници, изашло је њих 94. Сви су заокружили број један на гласачком листићу и уписали се у историју вишестраначја у Србији.

„Никад није била опозиција, Брезница је увек ишла у корак са трендом, тако да не постоји опозиција“, истиче мештанин Љубомир Трујић.

На претходним изборима рекорд су постигла села Сиге и Близнак са 98 посто подршке владајућој странци. Овог пута су подбацили са “само” 95 посто.

Власт није изненађена

Стопроцентна подршка коју су у Брезници добили, за жагубичку власт није изненађење.

“Општина је разуђена, девастирана али нон стоп смо на терену са тим људима, помажемо колико год је то у нашој могућности и ево, то се на крају исплати, види се по резултату на изборима”, каже заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић.

Брезница је мало село ушушкано у Хомољским планинама. Многи Брезничани су у иностранству. Они, који су остали, очекују да се њихов глас уважи.

„Очекујем неку помоћ за пољопривреду, неку малу помоћ што се тиче кредита, пошто планирам озбиљно да се тиме бавим, планирам неку мању фарму да отворим„, прича становник Брезнице Александар Николић.

Између два изборна циклуса, Брезничка школа остала је без ђака. Ипак, Брезничани се надају да ова учионица неће остати само бирачко место.

„Вероватно не може одмах сутра да буде боље. Можда ће да буде боље за десет година, за моју децу“, нада се мештанин Драган Степановић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала