Напади на Новака и коментари са Запада су срамотни

© AP Photo / Mark J. TerrillНовак Ђоковић на Индијан Велсу
Новак Ђоковић на Индијан Велсу - Sputnik Србија
Пратите нас
Новак не треба ни да се извињава, ни за шта он није крив. Димитров је дошао из Америке и тамо је већ био заражен. Није желео да се тестира ни пре тога, ни овде. Сви имамо одговорност, а његова је таква да то што је пренео корону на друге, то је апсолутно била његова грешка, а коју сада наравно треба да посрче Новак. Коментари са Запада су срамотни.

Ово је коментар Богдана Обрадовића, тениског стручњака и некадашњег тренера репрезентације Србије на глобалне нападе и осуде најбољег тенисера света за организацију Адриа тура у Београду и Задру.

Тениски турнир хуманог карактера најпре се одржао у Београду, а потом су се мечеви овијали у Задру. Пред финале Задра које је требало да одиграју Ђоковић и Рубљов, бугарски тенисер Григор Димитров који је учествовао на оба турнира објавио је да је позитиван на корона вирус, због чега је наставак Адриа тура отказан.

Потом је утврђено да је још неколико тенисера учесника овог турнира заражено, између осталих Виктор Троицки, тренер Кристијан Грох, Борна Ћорић и Новак Ђоковић. По објављивању ових резултата, кренула је глобална паљба уперена ка Новаку и његовој одговорности за организацију турнира у којој су, пре свега, испоштована сва здравствена правила и за шта је постојала дозвола надлежних.

Коментари са Запада срамотни

Тениски стручњак истиче да су сви осуђујући коментари са Запада срамотни. То илуструје примером Америке која има највећи број заражених и умрлих од последица овог вируса, примером Шведске која је у борби са короном примењивала само меру придржавања социјалне дистанце.

„Ако говоримо о јавним местима, Италија је отворила ресторане, обале раде, Грчка, француска Ривијера, значи комплет све. Не знам о чему људи причају, да ли ће бити вас десет хиљада, или њих 300 или 200 у метроу, железничкој станици, аеродрому, било чему, апсолутно је све исто. Боримо се против једне пошасти која је врло незгодна, један вирус који и даље није препознат. Ја сам добио податак да су Кинези ушли у трећу фазу налажења вакцине, и тако даље. Према томе, ја мислим да је порука требало да буде читавом свету да не дајемо толики новац на ратове и чуда, дајте да унапредимо здравствени систем у читавом свету. Шта се сада у Африци дешава? Њих нико не помиње. Шта ћемо са силним пожарима, са загађењем које је катастрофално, 50 процената су нам мора заражена пластиком. На стотине килограма осиромашеног уранијума који је бачен на Србију, нико о томе ни реч једину није рекао. И сада они стају у ред против Новака Ђоковића, и онога што је он урадио, да је угрозио не знам кога и не знам шта“, указује Обрадовић за Спутњик.

Напади на српског Џокера

Ђоковић се по сазнању да је заражен дубоко извинио свима којима је турнир нанео штету наглашавајући да су све што су организатори и он урадили у претходних месец дана, урадили са искреним намерама и чистим срцем уз веру да је турнир испунио све здравствене протоколе и да је наш регион био у довољно добром стању.

Многи тенисери су такође осудили су одигравање овог турнира, попут контраверзног Кирјоса који је познат по незрелим испадима, а сада је на Твитеру написао да након ситуације која је настала организовањем Адрија тура, њему више нико нема право приговарати.

© AP Photo / Darko VojinovicЂоковић се по сазнању да је заражен дубоко извинио свима којима је Адриа турнир нанео штету наглашавајући да су све што су организатори и он урадили у претходних месец дана, урадили са искреним намерама и чистим срцем
Напади на Новака и коментари са Запада су срамотни - Sputnik Србија
Ђоковић се по сазнању да је заражен дубоко извинио свима којима је Адриа турнир нанео штету наглашавајући да су све што су организатори и он урадили у претходних месец дана, урадили са искреним намерама и чистим срцем

Ђоковић највећи хуманитарац света

Обрадовић истиче у првом реду да је Новак Ђоковић највећи хуманитарац на свету. Помагао је како каже Србији, Кинезима, Американцима, Италијанима у време најжешћег удара короне, и према његовом мишљењу не постоји племенитије створење на планети:

„Према томе, ја заиста мислим да ово није грешка према Новаку, ово је грешка према нама самима како ми гледамо на одређене проблеме који треба да се реше и људе који то заиста на добар начин раде, а како ми то окарактеришемо. Значи, све је урадио по закону, испоштовао све како је СЗО наложила нашем здравственом систему, како смо се ми понашали- мали број заражених плус мали број умрлих. Шта се све десило у Америци, они нас имају право да критикују,а њихов здравствени систем је катастрофалан“.
© AP Photo / Luca BrunoНовак је помогао Италији у време најжешћег удара корона вируса
Напади на Новака и коментари са Запада су срамотни - Sputnik Србија
Новак је помогао Италији у време најжешћег удара корона вируса

Они који критикују - једва чекали

Познати српски тенисер и тренер, Радмило Арменулић, у изјави за Спутњик такође је стао у одбрану Ђоковића:

„Новак се извинио јавно, тако да нема више потребе да се то коментарише. Он је то све хтео у најбољој намери, можда је направио грешку, али ипак је то било хуманитарног карактера, тако да не бих критиковао. И ти који критикују, они су једва чекали, тако да ми се чини да то баш није коректно“.

Један од најуспешнијих европских кошаркашких тренера и некадашњи селектор репрезентације Србије, Душан Дуда Ивковић рекао нам је да на целу причу око Адриа тура гледа само позитивно, и да негативне коментаре не жели да коментарише.

„Ја ценим комплетно Новаково дело. То је била једна хуманитарна акција, и у најбољој намери и жељи. Када сам чуо за саму акцију, обзиром да је код нас већ све било отворено, фудбал се играо на отвореном, ја сам некако добро знајући Новака, ту акцију подржао и поздравио. Међутим, нажалост се испоставило ово што се десило, тако да смо сви, макар ја, комплетно уз Новака и желим што бржи опоравак и њему и Јелени, и свим људима који су заражени, а питање је да ли су се заразили баш током Адриа тура. То је нешто што сваки спортиста, нормалан човек, сваки грађанин може да пожели, знајући његову добру намеру“, констатује Ивковић за Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала