Пушков: Није парада демонстрација војне моћи, већ бомбардовање Београда, заузимање Ирака…

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаАлексеј Пушков
Алексеј Пушков - Sputnik Србија
Пратите нас
Покушај западних медија да Параду победе представе као демонстрацију руске војне моћи је отворени цинизам и одсуство жеље да се схвати значај тог догађаја за Москву, каже сенатор Алексеј Пушков.

Пушков је навео наслове текстова страних медија: Си-Ен-Би-Си је на пример објавио да се „Русија спрема за снажну демонстрацију војне моћи у Москви, то је важно за Путина“, Би-Би-Си који каже да „Русија одржава параду у сенци вируса корона“, Блумберг који каже да „Путин демонстрира војну моћ уочи кључног гласања“.

„Западни медији, као и обично, покушавају да представе нашу параду као демонстрацију војне моћи. То је и отворени цинизам и одсуство жеље да се схвати значај тог догађаја за нашу земљу и одбацивање наше пресудне улоге у победи над нацизмом“, написао је Пушков на „Телеграму“.

Он је навео и шта је, према његовом мишљењу, демонстрација војне моћи у чистом облику:

„То су америчке армаде далеко од америчких вода. То је заузимање Ирака, бомбардовање Београда и Триполија. У исто време наша парада је нешто сасвим друго, али они који су опседнути само једном идејом – глобалном хегемонијом, то не могу да виде“, рекао је Пушков.

Оно што највише нервира кад је реч о паради је чињеница се Русија није потчинила никоме.

„И у тренутку када су у Америци – разарања, крађе, рат око споменика, безвлашће и хаос и још 120.000 мртвих од вируса корона, видети овако нешто у Москви просто је неподношљиво“, закључио је Пушков.

Подсетимо, свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала