Путин наздравио за будуће победе

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин одржао је у Кремљу свечани пријем за шефове држава и влада страних земаља који су присуствовали на Паради победе на Црвеном тргу. Том приликом је оценио да је парада протекла на највишем нивоу и да су се организатори и припадници војске „трудили свим срцем“.

Путин је објаснио и зашто је парада одржана баш на данашњи дан.

Како је нагласио, 24. јун је за Русију за сва времена дан славе и тријумфа. Тада је, наиме, одржана прва парада после слома нацизма.

Председник Русије је на пријему одржао здравицу за ветеране, прошле и будуће победе и поручио да неће нестати сећање на оне који се нису вратили са фронта.

У Москву су на Параду победе допутовали лидери Србије, БиХ, Белорусије, Казахстана, Узбекистана, Молдавије, Јужне Осетије, Абхазије…

„Положили смо венце код вечне ватре, на Гроб незнаног јунака, симбола свих оних који се нису вратили с фронта…Увек ћемо се сећати оних који се нису вратили из рата и поносити поколењем победника“, поручио је он.

Подсетимо, свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала