Руска пешадија постаје још јача: Војска добија 35.000 нових „Калашњикова“ /видео/

© Sputnik / Aleksey Pan'shinЦивилна верзија пушке АК-12
Цивилна верзија пушке АК-12 - Sputnik Србија
Пратите нас
Руске оружане снаге ове године добиле су око 35.000 аутоматских пушака АК-12, пишу руски медији позивајући се на представника компаније "Ростех".
„Министарству одбране већ је испоручено више од 35 хиљада аутоматских пушака АК-12 према уговору из 2020. године. Та јуришна пушка калибра 5,45 милиметара представља перспективно индивидуално стрељачко оружје руске војске и других снага реда. Одликује се већом борбеном ефикасношћу, универзалношћу примене, тачношћу приликом паљбе и груписаношћу погодака“, изјавио је представник државне корпорације.

Прес-служба Министарства одбране Русије у мају је саопштила да су руске ваздушно-десантне снаге добиле око 10.000 јуришних пушака „калашњиков“ АК-12 током прошле године и прве половине ове године.

Нови аутомат има повећану ергономију у односу на претходнике АК-74М и АКМ. Модернизација је омогућила повећање прецизности паљбе, поузданост карабина и одрживост цеви, за чију производњу је почела да се користи нова технологија. Нови аутомат део је комплета „Ратник“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала