Поништени избори у Шапцу на свих 100 бирачких места

© Tanjug / JAROSLAV PAPБроје се гласови
Броје се гласови - Sputnik Србија
Пратите нас
Градска изборна комисија Шапца поништила је изборе на свих 100 бирачких места, због утврђивања бројних неправилности.

Неке од неправилности су неколико хиљада фалсификованих гласачких листића, куповина гласова, непотписане потврде о бирачком праву за лица која нису била у стању да изађу на бирачко место, гласање без важеће личне карте и друге утврђене неправилности биле су разлог да се донесе оваква одлука.

Након приговора представника листе “Небојша Зеленовић-Шабац је наш” на 42 бирачка места ГИК је све до среде касно увече разматрао указане неправилности током локалних избора.

Тако за око 1.000 гласова СНС нема доказа да су их грађани дали ван бирачких места, дакле, на терену, јер не постоје обавезне писмене потврде на обрасцу ГИК-а које то потврђују, преноси Данас.

Такође, у већем броју гласачких кутија на сеоском подручју, није пронађен контролни листић ГИК-а, што је све разлог за обавезно поништавање изборног процеса на тим гласачким местима.

Иначе, за локалне изборе у Шапцу пријављено је 12 листа, од чега су четири комплетне са свих 69 кандидата за одборнике. На бирачком списку је 102 393 грађана са правом гласа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала