Путин: Нећемо дозволити да ико буде принуђен да гласа за уставне измене

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаГласање у Владивостоку
Гласање у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да резултати гласања за измене Устава морају бити истинити и легитимни, као и да нико не сме да буде принуђен да изађе на гласање мимо своје воље.
„Наш задатак је да резултат гласања буде истинит и легитиман. Не смемо дозволити да било ко буде принуђен да гласа, да се лажирају бројке попут излазности или резултата гласања, како нико после не би могао да посумња у одлуку грађана Руске Федерације“, нагласио је.

Путин је такође рекао и да посматрачи приликом гласања морају бити организовани на највишем нивоу, како би се избегле било какве нерегуларности.

Подсетимо, гласање за уставне измене требало је да буде одржано 22. априла, међутим услед пандемије вируса корона гласање је одложено за 1. јул.

Нешто раније је Путин позвао држављане Русије да активно учествују у гласању за измене Устава, јер се ради о основном закону који је у основи „живота наше земље, нашег живота, наше деце и који ће одређивати основне правне гаранције у области социјалних односа, радних односа, одређиваће наше принципе односа са нашим међународним партнерима“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала