СЗО објавила када очекује вакцину против короне

© AFP 2023 / World Health Organization / Christopher BlackГенеральный директор Всемирной организации здравоохранения Тедрос Адханом Гебрейесус
Генеральный директор Всемирной организации здравоохранения Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Србија
Пратите нас
Није сигурно да ће научници успети да направе ефикасну вакцину против вируса корона који је изазвао пандемију, али могло би проћи годину дана пре него што је неко нe пронађе, изјавио је генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус.

Обраћајући се на видео конференцији посланицима из Одбора за здравље Европског парламента, Тедрос је рекао да ако таква вакцина постане стварност, требало би да постане јавно добро доступно свима, објавио је Ројтерс, а преноси Танјуг.

„Тешко је са сигурношћу рећи да ћемо имати вакцину“, рекао је Тедрос.

Како је навео, никада до сада нисмо имали вакцину за вирус корона, тако да када буде пронађена, уз наду да ће бити пронађена, то ће бити прва таква вакцина.

„Надајући се да ће бити вакцине, процена је да ћемо можда имати вакцину у року од годину дана“, рекао је Тедрос и додао да ако се ствари убрзају, можда бисмо могли да је имамо и неколико месеци раније.

„То је оно што научници кажу“, закључио је он.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала