Казна од 1.150 евра: После синоћних протеста у Црној Гори ухапшено 40 особа

© Sputnik / Небојша ПоповићПолицијски кордон испред Центра безбедности у Подгорици
Полицијски кордон испред Центра безбедности у Подгорици  - Sputnik Србија
Пратите нас
Четрдесет особа ухапшено је због јучерашњих дешавања у више црногорских градова, а Управа полиције процесуирала је 53 особе. Због дешавања у Будви изречене новчане казне и до 1.150 евра.

То су подаци којима располаже Савет за грађанску контролу рада полиције.

„Савет за грађанску контролу рада полиције расположе податком да је због дешавања у протеклих 24 сата Управа полиције процесуирала 53 особе, при чему су против 26 поднете прекршајне, а против 27 особа кривичне пријаве. У истом периоду лишено је слободе 40 грађана“, речено је Вијестима у Савету.

Међу ухапшенима су грађански активисти, локални функционери, али и народни посланици.

Због дешавања у Будви казне до 1.150 евра 

Због јучерашњих дешавања испред зграде Скупштине општине Будва, као и испред зграде Центра безбедности, три особе кажњене су новчано са по 1.150, 1.000 и 400 еура, саопштио је заменик председника суда за прекршаје у Будви Марко Ђукановић, преноси РТЦГ.

„Н.П. из Будве (1982) кажњен је јединственом новчаном казном у износу од 1.150 евра, због грубог вређања оштећеног В.Б из Будве као и због ометања полицијских службеника у успостављању нарушеног јавног реда и мира и ометања истих, јер је лежао на коловозној површини и онемогућавао да службеници Управе полиције одведу службеним возилом лице В.Б.“, наводи се у саопштењу. 

Ђ.Ђ. из Будве (1996), како је саопштено, кажњен је новчаном казном у износу од 1.000 евра због омаловажавања полицијског службеника А.Д. који је вршио послове обезбеђивања јавног окупљања у условима нарушеног јавног реда и мира.

„В.К. Из Будве (1966) кажњена је новчаном казном у износу од 400 евра због нарочито дрског понашања, које је испољила гађањем јајима службеног возила Центра безбедности Будва у којем су се налазили полицијски службеници и В.Б. из Будве“, казао је Ђукановић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала