Бугарски председник: Компромитујући материјали Борисова укаљали имиџ наше земље

© REUTERS / Marko DjuricaПредседник Бугарске Румен Радев
Председник Бугарске Румен Радев - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Бугарске Румен Радев прокоментарисао је недавно „цурење“ аудио-снимка и фотографије, који компромитују бугарског премијера Бојка Борисова, рекавши да такве ствари нарушавају имиџ Бугарске и представљају је као криминалну земљу, саопштио је „Епицентар“.

На снимку мушкарац, чији глас звучи као премијеров, оштро и претеће је говорио о колегама из парламента, а на серији фотографија наводно из спаваће собе Борисова виде се свежањ евра и оружје. Премијер је потврдио само аутентичност слике, на којој спава у својој спаваћој соби.

Према речима председника, таква „цурења“ карактеришу Бугарску као криминалну државу и и додао да такав имиџ „подрива напоре и чине бесмисленим одрицања целе генерације која тежи ка европским интеграцијама“.

„Свако руководство земље сусреће се са ризицима, али видите да имамо рупу у сфери безбедности, притом се ради о премијеру. Бугарска се на тај начин представља у веома негативном светлу у очима читавог света. На њој се појавила срамотна мрља“, рекао је он и том приликом позвао безбедносне службе да открију да ли су компромитујуће информације против Борисова веродостојне.

Бугарски председник се осврнуо и на сумње тужилаштва да је његов саветник Пламен Узунов умешан у лобирање за именовање бугарских амбасадора у иностранству. Према речима председника, тужилаштво селективно приступа у изношењу оптужби.

„Свакодневно чујемо од тужилаштва да имају исти приступ у свему - без обзира на социјални статус. Те речи свакодневно одударају од стварности. Видимо како се примењује апсолутно селективни приступ и двоструки стандарди. Имам у виду и појединачне случајеве и управо оно што спада у јавни простор“, закључио је.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала