Царевића и Радовића испред Општине зауставио полицијски кордон: На делу пендрек коалиција /видео/

© Фото : Спутњику уступила РТВ БудваПолиција испред зграде Општине Будва
Полиција испред зграде Општине Будва - Sputnik Србија
Пратите нас
Општина Будва ни данас неће радити, а у њу ће моћи ући само они запослени који буду позвани.

То је наведено у одлуци коју је потписао Владимир Булатовић. Булатовића је нова већина у локалном парламенту именовала за вршиоца дужности градоначелника, преносе „Вијести“.

Председник Општине Будва Марко Царевић и председник Скупштине општине Крсто Радовић стигли су око 7.45 сати испред зграде Општине. Њих и лидера будванских Демократа Мијомира Пејовића зауставио је полицијски кордон.

Царевић и Радовић су позвали грађане да се разиђу и поновили да ће свакога дана долазити на посао иако им не дозвољавају да уђу у зграду.

Крсто Радовић оптужио је министарку Сузану Прибиловић, посланика ДПС-а Николу Дивановића, шефа будванског ДПС-а Предрага Јелушића, одборницу Снежану Куч и 17 одборника да стоје иза хапшења Драгана Краповића, Николе Сјеклоће, Јасне Докић, Драгана Божовића, Игора Ђурашевића, Ненада Бугарчића и осталих службеника и ватрогасаца.

Поручио је да су они срамота за Будву и прочитао поново имена одборника.

„То су Марко Вуковић, Гојко Љубановић, Снежана Куч, Весна Нишавић, Драгана Пима, Борис Рафаиловић, Милија Секуловић, Божо Лазовић, Предраг Дајковић, Сања Ђедовић, Милан Зец, Горан Борета, Милица Петричевић, Марина Гардашевић, Предраг Нилашевић, Анђела Бориловић (Ивановић) и Стеван Џаковић“, казао је Радовић и рекао да сви грађани Будве треба да презру.

Он је казао да су Прибиловићка, Дивановић и Јелушић „класични потказивачи, шпијуни који хапсе своје суграђане“.

„То је једна обична пендрек коалиција, која се крије иза непотписаних саопштења организоване криминалне групе ДПС“, казао је Радовић.

Царевић је истакао да „присуствујемо тужном скупу“ где је полиција подређена приватном обезбеђењу.

„Показало нам је обезбеђење данас један папир који нам онемогућава да данас радимо. Као што видите, пендрек је једини начин комуникације. Ови људи које је набројао Радовић су обичне кукавице, које немају образа, части и храбрости да дођу да седнемо и у очи се погледамо и дијалогом покушамо да решимо ове ствари. Њихов дијалог су пендрек и сузавац ове полиције и срећан сам што смо ми сви заједно на другој страни. Читав живот сам се борио и борићу се против таквих издајника и људи којима је само фотеља интерес. Лоповлук и угодан живот су њихово име и презиме. Зато ће ови људи бити уписани црним словима у историју овога града“, казао је Царевић.

Шеф одборничког клуба Демократа Мијомир Пејовић је поручио да се наставља терор грађана Будве од стране Прибиловићке, Дивановића и Јелушића.

„Под њиховим наређењем грађани се батинају, бачени су сузавци на омладину Будве. По њиховом наређењу су ухапшени сви ови људи. То је незабележено у овоме граду. Док су многи криминалци из будванског ДПС слободно шетају улицама, Краповићу се стављају лисице на руке. Ово је један од најсрамотнијих тренутака у историји града“, казао је Пејовић и навео бројне афере, од шеталишта у Петровцу до Аква парка које тужилаштво није процесуирало.

Из полиције је речено да у згради нема никога, осим припадника приватног обезбеђења.

Полиција је саопштила да је забрањено окупљање више од 20 особа.

Припадници интервентне јединице су на улазу у зграду, док су испред Општине на платоу паркирана два полицијска возила са припадницима интервентне јединице.

Ово је четврти дан како локална управа не ради.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала