Кооснивач „Пинк Флојда“: Нису Британци сломили нацисте ─ већ управо Руси /видео/

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаРоџер Вотерс, кооснивач „Пинк Флојда“
Роџер Вотерс, кооснивач „Пинк Флојда“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Један од оснивача групе „Пинк Флојд“, британски рок музичар Роџер Вотерс изјавио је за телевизију „РТ“ да је управо руски народ уништио нацисте и победио у Другом светском рату.
„Премало пажње посвећујемо чињеници да су управо Руси сломили нацисте и победили у Другом светском рату за остатак света. То нису били храбри Британци или коњица која је дошла из Северног Атлантика – већ је управо руски народ поднео највећу жртву како би обуздао нацисте и победио их“, изјавио је он.

Он је додао да то никада не сме да се заборави поготово у тренутку када „у Русију упиру прсте“, што је, како каже „сулудо“.

О свом виђењу Другог светског рата недавно је писао руски председник Владимир Путин. Путинов чланак је објављен у америчком часопису 18. јуна. Руски председник је изнео и своје погледе на  узроке и схватање рата у савременом свету. Позвао је партнере да очувају истину о историји, засновану на чињеницама, и да говоре о прошлости самокритично и непристрасно. Цео текст ауторског чланка руског лидера можете прочитати на нашем сајту.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала