САД: Рус осумњичен за сајбер-преступе осуђен на девет година затвора

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаХапшење
Хапшење - Sputnik Србија
Пратите нас
Суд у САД осудио је руског држављанина Алексеја Буркова на девет година затвора због сајбер-преступа, саопштио је дописник РИА Новости из суднице.
 „Ваша коначна казна је 108 месеци“, рекао је судија и додао да је Бурков већ одслужио четири и по године у Израелу, као и да ће бити урачунато време које је провео у притвору у САД од новембра 2019. године.

Оптужени је признао кривицу за две од пет тачака - признао је превару са уређајима за приступ, заверу у циљу преваре, крађу личних података, као и упад у рачунарске системе и прање новца.

Иначе, Бурков је ухапшен 2015. године у Израелу, а изручен је у новембру прошле године Сједињеним Америчким Државама. Судија Џон Андерсон је изјавио да карактер преступа и чињеница да је изручен из Израела и да нема рођаке у САД не дају никакве основе за ослобађање Буркова уз кауцију. Он је додао да је реч о „озбиљној бази доказа“.

Буркову је у почетку претило до 80 година затвора због пет преступа повезаних са хакерским нападима.Тужилаштво сматра да је сајбер-преступима нанео штету већу од 20 милиона долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала