Завршен први део седнице у СО Будва, заседању присуствовала особа која је у самоизолацији?

© Sputnik / Небојша ПоповићПолиција испред СО Будва
Полиција испред СО Будва - Sputnik Србија
Пратите нас
Седница СО Будва је завршена, а одборници су се у пратњи полицијских инспектора вратили у канцеларије својих политичких партија у Зграду завода за изградњу. Они нису хтели да дају изјаве, преносе црногорски медији. Лидер Демократа Будве и одборник Мијомир Пејовић рекао је да је међу одборницима у сали СО Будва особа која је у самоизолацији.

На управо завршеној седници Владимир Булатовић је образложио неколико модела на који начин може бити деблокиран рачун Општине. Сада је пауза до 14 часова када ће почети друга хитна седница коју је заказала Снежана Куч. Медијима, а ни одборницима нису достављени предлози ко су кандидати за градоначелника и шефа парламента.

Интервентна јединица је на улазу зграде Скупштине општине Будве, а унутар зграде су и припадници приватног обезбеђења.

Председник СО Будва Крсто Радовић казао је да се данас не одржава седница парламента, већ корона парти, те да су згажени сви закони.

“Као што су наредили да се грађани Будве баце под ноге овим специјалцима”, казао је Радовић и поновио да су за стање у Будви одговорни министарка Сузана Прибиловић, Никола Дивановић, Предраг Јелушић и Снежана Куч.

Никола Јовановић, шеф кабинета Марка Царевића, бившег председника општине, казао је да медијима није дозвољен улазак, чиме није испуњен основни услов- јавност и присуство јавности на седницама.

“Ангажована је промотивна маркетиншка агенција Инфо биро да снима овај предизборни скуп ДПС-а. Они немају легитимитет да доносе било какву одлуку, јер све што буду донели је правно необавезујуће, представља извршење кривичног дела, правно насиље, правну хајдучију и завршетак локалног државног удара”, казао је Јовановић, пренеле су Вијести.

Нико од одборника владајуће коалиције из редова ДФ, Демократа, СНП, УРА, није хтео да уђе у скупштинску салу, иако су били на списку, и тиме показали да не дају правни легитимитет седници.

Пејовић: У скупштинској сали је особа која је у самоизолацији

Лидер Демократа Будве и одборник Мијомир Пејовић казао је да је међу одборницима у скупштинској сали СО Будва особа која је у самоизолацији.

“Молим новинаре да провере да ли је та особа у скупштинској сали. Не долази на посао јер је у самоизолацији, а данас је дошла на седницу”, рекао је Пејовић.

За 14 часова заказана је друга седница на којој се бирају градоначелник и председник Скупштине општине, и разрешава дужности потпредседник Општине Марко Марковић из Демократа.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала