НБА открио распоред – паклено за Јокића, Кингси имају шансе

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија
Пратите нас
НБА лига саопштила је званичан календар за наставак сезоне 2019/2020.

Такмичарска година у најјачој кошаркашкој лиги на свету наставља се 30. јула утакмицама између Њу Орлеанс Пеликанса и Јуте Џеза (00.30 по централно европском времену) и Лос Анђелес Клиперса и Лејкерса (03.00).

Већ следећег дана на програму је шест мечева, а програм креће у 20.30 дуелом између Орландо Меџика и Бруклин Нетса, а завршава се дербијем Тексаса – Хјустон Рокетса против Далас Маверикса (03.00).

Кошаркаши Сакраменто Кингса, за који играју Богдан Богдановић и Немања Бјелица, прву утакмицу одиграће 31. јула против Сан Антонио Спарса.

Овај дуел на програму је у два сата иза поноћи по централноевропском времену.

Америчке колеге су већ израчунале ко има најтежи, а ко најлакши распоред, а Сакраменто је негде у златној средини, штавише има нешто лакше утакмице од осталих.

Денвер Нагетси, на челу са Николом Јокићем, први меч одиграће 1. августа и то у одличном термину за српске навијаче. Од 19 часова Нагетси ће се састати са Мајами Хитом.

Иначе, Денвер, који је обезбедио пласман у плеј-оф, има један од најтежих распореда јер ће се још састати са Оклахомом, Сан Антониом, Портландом, Јутом, Лејкерсима, Клиперсима и Торонтом.

​Очекивано, најлакши распоред има екипа Њу Орлеанс Пеликанса која се на сваки могући начин гура у плеј-оф како бисмо у првој рунди видели дуел између Леброна Џејмса и Зајона Вилијамсона.

НБА сезона прекинута је услед пандемије корона вируса и биће настављена у Дизни свету у Орланду 30. јула.

Играће се у три дворане у овом комплексу, неким данима биће чак седам утакмица на програму, а екипе ће одиграти укупно осам мечева пред плеј-оф, пренео је Б92

Најбољих седам обезбедиће пласман у доигравање, док ће се за осму позицију играти такозвани плеј-ин турнир ако разлика између осмопласираног и деветопласираног буде мање од четири победе.

Погледајте и комплетан распоред свих екипа.

​Можете погледати и ко има најтежи, а ко најлакши распоред.

​Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала