Нова мапа света: Србија светло наранџаста, Хрватска и Црна Гора означене црвено

© AP Photo / Benny SnyderМапа света
Мапа света - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Њујорк тајмс је на новој мапи света на којој прати ширење корона вируса у свету Србију приказао као земљу са слабим порастом броја заражених, док су Хрватска и Црна Гора једине земље у Европи која су означене црвеном бојом, која значи да је пораст броја нових случајева значајан.

На мапи Њујорк тајмса земље су класификоване према стопи пораста броја нових случајева у последњих 14 дана, па, иако поједине имају низак број заражених, рачуна се проценат пораста броја новооболелих последњих дана.

Србија је на мапи Њујорк тајмса обојена у светло наранџасто, а истом бојом су означене Босна и Херцеговина, Бугарска, Румунија и Албанија.

Северна Македонија, која протеклих дана бележи троцифрене дневне бројеве новозаражених, приказана је у окер боји која говори о томе да је пораст броја новооболелих у претходне две недеље отприлике исти.

Међу европским земљама у којима је тај број у паду, па су обојене плавом бојом, су Велика Британија, Пољска и Грчка, док су Русија, Француска и Италија означене као земље у којима је број новозаражених стабилан.

У свету су црвеном бојом означени Мароко, Киргистан, Екваторијална Гвинеја и Малави.

Њујорк тајмс примећује да се епидемија стишава у појединим земљама које су у раној фази биле тешко погођене, али упозорава да број нових случајева широм света расте брже него икада, с обзиром на то да се дневно пријави више од 100.000 новозаражених.

Лист наводи да је у последње две недеље пораст броја нових случајева забележен у скоро двоструко више земаља од оних које су пријавиле пад, што је последица жаришта у Латинској Америци, Африци, Азији и на Блиском истоку.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала