Премијерка најавила: Уводимо нове ванредне мере у Београду

© Tanjug / TANJA VALICКовид амбуланта у Београду
Ковид амбуланта у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић најавила је да ће на седници Кризног штаба за борбу против вируса корона, која је заказана за понедељак, 29. јун бити уведене нове епидемиолошке мере.

„То ће бити мере које су у складу са оним што смо видели у неким локалним самоуправама, као што је Нови Пазар, Крагујевац, Ужице, Врање и гледаћемо да то не буду мере за читаву територију Србије, већ тамо где имамо проблем. У Београду ће бити уведене свакако, јер је више од две трећине заражених и то је углавном млађа популација“, рекла је Брнабић, преноси "Блиц".

Она је додала и да ће се мере односити и на затварање ноћних клубова.

„Вероватно је да ће се затворити клубови, видећемо за ресторане. Економија мора да настави да ради, ресторани, клубови јесу економија, од буџета државе се плаћају пензије. Свакако неће бити више онолико рестриктивних мера и затварања као што је било“, објаснила је премијерка.

Мере које ће бити предложене на сутрашњој седници кризног штаба су - ограничење рада ноћних клубова, одлагање прослава матура и забрана окупљања више од 100 људи у затвореном простору.

Нисам уплашена

Брнабић је рекла и да се њене колеге које су заражене вирусом корона осећају добро и да међу њима нема нових случајева обољевања.

„Нисам се уплашила, јер ако имате присуство короне још од марта, посебно ако се бавите јавним послом, разговарате са великим бројем људи, то је ризик који носи ова професија. Нисам се уплашила, немам никакве симптоме. Уколико се било шта деси, реаговаћу. Тестирала сам се једном када сам била у блиском контакту и била сам негативна, ако буде потребе не бежим од тога“, рекла је она.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала