Владика Aтанасије: Србима нико не може узети Косово, кнез Лазар чува свој народ

© Wikipedia / Владимир МалићЕпископ Атанасије Јевтић
Епископ Атанасије Јевтић - Sputnik Србија
Пратите нас
Умировљени владика захумско-херцеговачки Атанасије поручио је јутрос из Грачанице да Србима нико не може узети Косово и да зло никада не може победити добро.

Честитајући Видовдан, владика Атанасије послао је поруку да сви они који руше, затиру трагове, мењају имена и називе "Срби и српско", неће успети да униште српско трајање и српску будућност.

Према његовим речима, Србима нико не може узети Косово, јер су кључеви код Светог кнеза Лазара, који с неба чува свој народ.

„Срби су народ који прашта и брзо заборавља. Ми смо народ који зна шта је покајање“,  рекао је владика који је служио Свету архијерејску литургију у порти Манастира Грачаница.

Владика је нагласио да зло никада не може победити добро, што је доказано кроз новију српску историју у ратовима у Хрватској, БиХ и на Косову и Метохији.

Светој архијерејској литургији у порти манастира присуствовало је више стотина Срба пристиглих из свих српских средина са Косова и Метохије и централне Србије.

Присутни поштују мере социјалног дистанцирања, а владика Атанасије је позвао народ да се, упркос злу које је захватило читав свет, окупе на Газиместану и одају почаст свим косовским јунацима и јунацима палим од косовског боја до данас, пренела је Срна.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала