Путно осигурање за ковид – колико кошта, шта покрива и где може да се купи

CC0 / Pixabay / Плажа Трулос на Скијатосу
Плажа Трулос на Скијатосу - Sputnik Србија
Пратите нас
После почетног оклевања, од ове недеље две осигуравајуће куће нуде полисе путног осигурања уз доплату ризика за ковид 19. У Јути очекују да ће то поспешити, за сада смањено интересовање туриста за стране дестинације. За домаће хотелијере у понуди и нова полиса којом могу да осигурају госте.

Крајем јуна прошле године ово би била незамислива слика у туристичкој агенцији, ипак, агенти кажу да су све ређе сами. Од путне полисе која покрива и ковид 19 очекују да бар они који су раније купили аранжман од њега не одустану.

"Имате наравно једну групу која је своје путовање одложила за наредну годину, и имате један проценат, једну трећину практично, која још увек не зна и управо се руководи оваквим информацијама, као што је ова на који начин и колико могу бити безбедни ако отпутују на своје летовање", наводи Мирко Баук из агенције Одеон.

Уз додатак од 10 до 15 евра уз стандардну путну полису, или упола већу цену полисе, две осигуравајуће куће покриваће и нови ризик, пише РТС.

"За недељу дана компанија је већ закључила полисе осигурања којима је покрила преко 5.000 наших грађана осигурањем од ковида 19, који је укључен у полису путничког здравственог осигурања", каже Милош Милановић испред Дунав осигурања.

У Јути кажу да, иако се ситуација из дана у дан мења, план је да чартер летови крену 1. јула, а од 15. за Египат, Тунис и Шпанију.

"Такође је важно да кажемо да ова полиса покрива и репатријацију у случају останка на дестинацији због обољења, да ли се ради о болничкој нези или о карантину", указује директор Јуте Александар Сеничић.

Пажљиво читајте понуду 

Полиса у просеку покрива трошкове од 30 до 35.000 евра.

За оне који ће купити путну полису, савет да пажљиво читају понуду. Већ сада у једном случају имамо лимитиран износ за покриће ковида, а другом је читава сума путног осигурања предвиђена и за трошкове изазване обољевањем од ковида 19.

На тржишту осигурања новина је и полиса намењена домаћим хотелијерима.

"Други вид покрића је за туристе који се одлуче да летују у Србији. Осигурање закључују хотели, њихови гости ће у случају оболевања од ковида, а лечиће се у државном здравственом систему, добијати и дневну накнаду трошкова", указује Ђорђо Маркеђани испред ДДОР Нови Сад

Уз уплату 30 динара дневно, гост ће, у случају да оболи, добијати 2.400 динара по болничком дану. Реч је о комбинованој полиси осигурања од незгоде, па је у случају инвалидитета покриће милион динара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала