РИK због короне прелази на електронске седнице

© Tanjug / TANJA VALICРИК
РИК - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић данас је услед актуелног погоршања епидемиолошке ситуације предложио допуну пословника РИK-а која подразумева оџавање електронске седнице, што је и усвојено.

Тај модел одржавања електронске седнице је, како је додао Димитријевић, преузет од других државних органа и успешан је и уз све би превентивно утицао да не дође до тога да се чланови РИK-а заразе, преноси Танјуг.

Већином гласова чланова РИK-а предлог је усвојен, а пре тога на критике заменице предсеника комисије Жељке Радете, Димитријевић је рекао да коначни резултати избора сигурно неће бити утврђени електронским путем.

Радета је затражила и да се јасно каже да ли је тачно да је седам чланова РИK-а позитивно, како пишу медији.

Додала је да је важно да се демантује та инфорамција ако није тачна и да једино зна да се колегиница Биљана Kрасић тестирала након што је два дана имала температуру, те да није позитивна.

Димитријевић је рекао да информација о позитивним члановима комисије није потекла из РИK-а и да комисији нико није доставио никакве резултате.

„Немамо званично обавештење да ли је неко позитиван, температура чланова је њихово лично право да ли ће саопштити или не“, рекао је Димитријевић.

Чланови РИK разматрали су и приговор бирача Саше Радуловића против решења о понављању гласања и повреде изборног права у току избора.

Према речима Димитријевића, приговор се подноси у року од 24 сата и истекао је 27. јуна тако да су га чланови РИK одбацили као неблаговремен.

На седници је било речи и о бирачким одборима за поновљено гласање 1. јула, као и о одлуци о надокнади трошкова за поновљено гласање.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала