Суноврат гиганта: Други највећи трговински ланац у свету моде, у губитку од скоро 700 милиона долара

© Фото : PixabayТржни центар
Тржни центар - Sputnik Србија
Пратите нас
Други највећи светски трговац на мало у сектору моде „H&M“, склизнуо је у дубок губитак у периоду од марта до маја. Из ове компаније кажу како су изгледи за опоравак несигурни, иако се куповина опоравља брже од очекиваног након блокаде и поновног отварања трговина.

Губитак те компаније први је у неколико деценија, а можда чак и први икада, рекао је портпарол „H&M“, објавио је портал „Бука“ писање Ројтерса.

Шведска група известила је о губитку пре опорезивања од 695 милиона долара, што је нешто испод тржишних очекивања, у односу на добит која је годину дана раније износила око 630 милиона долара.

„H&M“, који је у још априлу најавио губитак, није објавио никакве прогнозе за трећи квартал.

Зара затварање радњи - Sputnik Србија
Велики модни бренд, који има пуно радњи у Србији, затвара 1.200 продавница

„Невјероватно је неизвесно како ће се отварати економија. Зато је веома тешко рећи какви ће даљњи резултати бити. Оно што охрабрује јесте да се продаја опоравља у јуну”, казала је за Ројтерс извршна директорка Хелена Хелмерсон, напоменувши да је посебно тешко предвидети развој догађаја у САД-у, највећем тржишту шведског гиганта након Немачке.

Јунска продаја опала је за мање од очекиваних 25 посто, у односу на 50 посто потонућа у другом тромесечју.

Компанија ће уштеде направити делом и тиме што ће ове године отворити мање нових продавница него што је раније било планирано, а већи број њих остаће трајно затворен.

Од више од 5.000 трговина широм света, седам посто их је остало привремено затворено у односу на око 80 посто, колико их је било затворено на врхунцу пандемије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала