Еди Рама из Приштине објавио видео подршке бившим вођама тзв. ОВК /видео/

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи и Еди Рама у Приштини
Хашим Тачи и Еди Рама у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама, који борави на Косову и Метохији, објавио је јутрос на својој Фејсбук страници видео клип свог говора у албанском Парламенту након објављивања оптужнице за ратне злочине против Хашима Тачија и Кадрија Весељија, који је илустровао снимцима из сукоба терористичке ОВК и НАТО бомбардовања Србије 1999. године.

Рама је дао пуну подршку бившим лидерима терористичке ОВК.

„Заморно је бројање послератних изјава о потреби стварања новог суда. Србе нису бомбардовали Тачи и Весељи. Демократски свет није агресор, а Тачи и остали су се побунили против агресора. То је чињеница“, рекао је Рама пред посланицима на последњој седници албанског парламента, преноси „Коха“.

Рама је јуче допутовао у Приштину, где се састао са председником и премијером привремених приштинских институција Хашимом Тачијем и Авдулахом Хотијем, председницом скупштине Вјосом Османи, као и са председником Демократске партије Косова Кадријем Весељијем, лидером Покрета Самоопредељење Аљбином Куртијем и лидером НИСМА Фатмиром Љимајем.

Тачи се јуче први пут огласио о оптужници за ратне злочине против њега, пет дана након што је она објављена, рекавши да ће „истог часа“ поднети оставку ако буду потврђене оптужбе против њега из оптужнице Специјалног суда за злочине тзв. ОВК.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала