Друго лице руских олигарха: Задужио се да исплати раднике

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЕмин Агаларов
Емин Агаларов - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник компаније „Крокус груп“ и певач Емин Агаларов, син руског милијардера Араза Агаларова, саопштио је да је продао три аутомобила због кризе изазване пандемијом вируса корона како би могао исплатити плате запосленима, преноси РБК.

Према речима Емина Агаларова, компанија „Крокус груп“ пролази кроз тежак период. Чак и ако распрода све преостале аутомобиле, ипак неће имати довољно новца да обезбеди плате за 15.000 запослених.

Како је рекао, од новца који би добио чак и да прода све своје аутомобиле не би могао да покрије плате ни за 10 одсто запослених у компанији. Због тога је био принуђен да узме кредит.

Агаларов истиче да компанија трпи велике губитке. Тренутно су затворене концертне сале, много продавница и ресторана, а у центру за изложбу је отворена болница за оболеле од вируса корона.

„Изгубили смо 90 одсто наших прихода, а расходи се нису много умањили. Трпимо губитке из месеца у месец, из дана у дан“, рекао је он.

Притом, Агаларов сматра да се ни након поновног отварања штета неће моћи избећи, јер лица која изнајмљују простор на територији тржних центара „Крокус“ не могу да плате закуп због кризе.

„Крокус груп“  је једна од водећих и највећих компанија у Русији која се бави развојем тржишта некретнина. Основана је 1989. године. Укупна површина реализованих пројеката премашује четири милиона квадратних метара.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала