Путин се обраћа грађанима: Изађите на гласање о изменама Устава, сваки глас је важан /видео/

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин позвао је грађане Русије да изађу сутра на гласање о изменама Устава.
„Сутра је главни дан гласања. Молим свакога да каже своју реч. Сваки глас је важан“, поручио је Путин у обраћању грађанима.

Путин је истакао да грађани Русије дају глас за земљу у којој желе да живе, а измене Устава ће ступити на снагу само ако их народ одобри.

„Не гласамо за пуке измене изражене у јасним правним нормама. Гласамо за земљу у којој желимо да живимо. Са савременим образовањем и здравственом заштитом, са поузданом социјалном заштитом грађана. Са ефикасном влашћу која је у служби друштва. Гласамо за земљу за коју радимо и коју желимо да предамо нашој деци и унуцима“, поручио је Путин.

Председник Русије је изразио уверење да свако на тај начин показује да мисли пре свега на своје ближње и ослања се на вредности које обједињују све грађане.

„А то су истина и правда. То је поштовање према радном човеку, према људима старијих поколења. То је породица и брига о деци. О њиховом духовном васпитању. Измене Устава – ако их будете подржали – јачају те вредности и принципе као највише, безусловне уставне гаранције“, рекао је Путин.

Гласање је почело 25. јуна, а Путин је рекао да је тако учињено да би се заштитило здравље људи док траје пандемија вируса корона.

Председник Русије се обратио грађанима путем ТВ из Тверске области где је откривен меморијал Совјетском војнику.

Измене Устава РФ

Председник Русије је у јануару 2020. године предложио низ измена у основни закон земље који ће овај документ учинити усклађенијим са савременим потребама. После расправе радне групе о изменама Државна дума Русије је 11. марта усвојила предлог закона који је дао Путин. Истог дана предлог је одобрио Савет Федерације. Након тога руски председник потписао је указ којим се налаже да гласање о изменама Устава буде 22. априла, али је овај датум касније одложен због пандемије вируса корона.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала