Тамара није успела да се упише у Математичку гимназију

© Фото : МУП Републике СрбијеТамара Блажић
Тамара Блажић - Sputnik Србија
Пратите нас
Тринаестогодишња Тамара Блажић из Ниша, која је у суботу ујутру побегла од куће како би полагала пријемни испит за седми разред Математичке гимназије у Београду, нажалост, није успела да се упише у ову школу за надарене ученике.

Ове године у седми разред уписаће се 40 ученика, а Тамара је, упркос великој жељи, остала „испод црте“, пише Информер.

Њен отац Маријан Блажић каже да се девојчица плашила да јој неће дозволити да иде на пријемни, па је на своју руку села у аутобус и отишла за Београд.

„Да је питала, ми бисмо то одобрили. Она је спортиста, освајала је медаље у теквондоу, учи два језика, вуковац је и председник у школском парламенту. Дете је стварно за пример“, испричао је Блажић.

Девојчицу су у суботу у 6.50 ујутру прво снимиле камере Главне аутобуске станице у Нишу како купује карту за Београд.

„Око 17 сати уочена је у ресторану брзе хране како прича некој девојчици да има аутобус за Ниш у 17.30, али је затим у 17.40 виђена на Славији како се код друге девојчице распитује где је најближи ученички дом. Око 21 час је дошла и потврда директорке гимназије у Београду да је девојчица тај дан полагала пријемни. Затим је око поноћи девојка, која је седела преко пута девојчице, јавила да дете спава у тролејбусу. Пошто ту није пронађена, поново је дошло до краткотрајног вакуума у потрази. Ипак, у 3.20 једна девојка јавила је да је видела Тамару у аутобусу Угриновци-Трг републике и тада је девојчица и пронађена“, каже извор близак истрази.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала