Угрожени животи руских дипломата у САД - упућена протестна нота Стејт депарменту

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаУлаз у амбасаду Русије у Вашингтону
Улаз у амбасаду Русије у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска амбасада у САД послала је протестну ноту Стејт департменту са захтевом да се обави истрага поводом претњи које дипломате добијају након објављивања текста у „Њујорк тајмсу“ да је Русија, наводно, подстицала авганистанске талибане да убијају америчке војнике.
„Ово није први пут да нам стижу претње. Међутим, сада имамо озбиљан проблем. Након што су медији објавили поменуте неистините оптужбе, на друштвеним мрежама су се појавили позиви да се „треба обрачунати са Русима“. Наравно, све информације о томе смо проследили америчкој полицији“, написала је Амбасада на фејсбуку.

Осим тога, била је послата нота Стејт департменту са захтевом да се почне истрага.

„Брину нас негативне емоције од стране многих Американаца. Посебно у тренутку када се налазимо у сложеној социјално-политичкој ситуацији у САД. Међутим, не могу сви да разумеју да се ради о измишљотинама и провокационом карактеру очигледно режиране русофобске кампање“, изјавио је Антонов.

Дипломата је изразио наду да ће америчка страна испунити обавезе које се тичу осигурања безбедности дипломатских објеката.

„Њујорк тајмс“ је раније објавио да је извесна јединица руске војно-обавештајне службе, наводно, подстицала талибане да нападају на међународну коалицију у Авганистану. Министарство иностраних послова Русије назвало је наводе америчког листа лажним вестима, а тврдње америчког листа оповргли су и талибани. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала