Британском професору кога је претукла будванска полиција оштећени вид и бубрези /видео, фото/

© Скриншот, ЈутјубПолиција шутира мушкарца приликом хапшења у Будви
Полиција шутира мушкарца приликом хапшења у Будви  - Sputnik Србија
Пратите нас
Доктор економских наука Предраг Радетић брутално је претучен пре неколико дана у Будви. Иако није пружао отпор, припадници Посебне јединице полиције шутирали су Радетића и том приликом му нанели тешке телесне повреде.

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић обавио је на свом Фејсбук профилу да је Радетићу оштећен вид као и да трпи јаке болове у бубрезима.

„Пеђа Радетић је брутално претучен у Будви, од стране партијске милиције ДПС-а. Партијска милиција је током терористичког напада на Будву и њене мирне грађане који су протестовали против прекрајања изборне воље грађана , брутално претукла Пеђу Радетића који није пружао никакав отпор и кога су, док је лежао на земљи крвнички ударали у бубреге и сипали му бојни отров у спреју директно у очи“, истиче Медојевић.

Према налазу офталмолога, Радетић има свега 20 посто вида и има несносне болове у бубрезима, што је, како каже Медојевић, последица крвничких удараца на земљи од стране двојице батинаша, преноси Ин4с.

„Пеђа је очигледно,  од стране ДПС био таргетиран као мета напада јер је као и стотине хиљада других подржавао литије и изражавао своје незадовољство према намерама сатанистичке секте да отима светиње. Успоставио сам комуникацију са Пеђом и на Одбору за безбедност и Скупштини сам јавно изнео овај екстремни случај полицијске бруталности и противзаконите злоупотребе милиције у одбрани власти и пара шефова ДПС“, каже Медојевић.

Он додаје, да ће сви који су учествовали у тортури над Пеђом и свим другим грађанима Будве и Црне Горе кривично одговарати пред судовима слободне Црне Горе.

„Зато је задатака сваког поштеног и одговорног грађанина Црне Горе да се придружи Општенародном покрету за помирење и будућност и преузме свој део одговорности за ослобођење државе и народа од окупације лоповске сатанистичке секте ДПС. Највећа опасност по овај народ и државу долази од лоповске секте на власти. Као што је рекао Митрополит Амфилохије 'они бране само власт и паре Државу морамо бранити ми'“, закључио је Медојевић.

Радетић је доктор економских наука са Шефилдског универзитета из Велике Британије. Предраг је банкарски експерт, консултант из области економије, сарадник многих светских банака и британски држављанин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала