Маске, медвед Даша и космонаути на биралиштима – Руси на гласању о изменама Устава

Пратите нас
У Спутњиковој галерији погледајте руске држављане на биралиштима како би учествовали у гласању о променама руског устава, као и занимљиве призоре које смо забележили.

Промена Устава предвиђа и да на власти у Русији могу бити само патриоте – званичници не могу радити за интересе других држава, имати двојна држављанства и рачуне у страним банкама.

Поред тога, у предлогу промене Устава се тражи да нико не може да отуђи ниједан део руске територије, што значи да ће Крим и Курилска острва на која претендују Украјина и Јапан бити максимално заштићени.

Путин није искључио могућност да се кандидује за председника у случају да се усвоје уставни амандмани, али је такође и више пута рекао да ће Устав бити промењен само ако то потврди народ Русије.

Измене, између осталог, предвиђају и социјалне гаранције које подразумевају усклађивање пензија са личним дохоцима запослених, као и да минимална зарада не сме да буде нижа од границе сиромаштва, увођење схватања брака као заједнице мушкарца и жене и да дете мора да има маму и тату, а не родитеља број један и два. Осим породичних вредности, измене предвиђају и увођење „вере у Бога“, право сваког на медицинску помоћ, очување природних богатстава и културног наслеђа итд.

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаПредседник Владимир Путин током гласања о изменама и допунама Устава Руске Федерације.
Председник Владимир Путин током гласања о изменама и допунама Устава Руске Федерације. - Sputnik Србија
1/16
Председник Владимир Путин током гласања о изменама и допунама Устава Руске Федерације.
© Sputnik / Roscosmos / Уђи у базу фотографијаКосмонаут Анатолиј Иванишин из свемира гласа на изборима о изменама Устава Руске Федерације.
Космонаут Анатолиј Иванишин из свемира гласа на изборима о изменама Устава Руске Федерације. - Sputnik Србија
2/16
Космонаут Анатолиј Иванишин из свемира гласа на изборима о изменама Устава Руске Федерације.
© Sputnik / Andrei Kasprishin / Уђи у базу фотографијаЗаменик директора зоолошког врта у Барнаулу, Александaр Чеботарjов, присуствује гласању у свом граду у друштву медведа Даше.
Заменик директора зоолошког врта у Барнаулу, Александaр Чеботарjов, присуствује гласању у свом граду у друштву медведа Даше. - Sputnik Србија
3/16
Заменик директора зоолошког врта у Барнаулу, Александaр Чеботарjов, присуствује гласању у свом граду у друштву медведа Даше.
© Sputnik / Dmitry Astakhov / Уђи у базу фотографијаРуски премијер Михаил Мишустин на гласању о изменама Устава Руске Федерације.
Руски премијер Михаил Мишустин на гласању о изменама Устава Руске Федерације.
 - Sputnik Србија
4/16
Руски премијер Михаил Мишустин на гласању о изменама Устава Руске Федерације.
© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаПредседник Владимир Путин стиже на бирачко место како би гласао о изменама и допунама Устава Руске Федерације.
Председник Владимир Путин стиже на бирачко место како би гласао о изменама и допунама Устава Руске Федерације. - Sputnik Србија
5/16
Председник Владимир Путин стиже на бирачко место како би гласао о изменама и допунама Устава Руске Федерације.
© Sputnik / Kirill Kallinikov / Уђи у базу фотографијаТабла Централне изборне комисије Русије са подацима из сваке регије и процентом гласова о изменама Устава.
Табла Централне изборне комисије Русије са подацима из сваке регије и процентом гласова о изменама Устава. - Sputnik Србија
6/16
Табла Централне изборне комисије Русије са подацима из сваке регије и процентом гласова о изменама Устава.
© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаНа бирачком месту у руском региону Владивосток сваки бирач је морао да дезинфикује руке пре гласања.
На бирачком месту у руском региону Владивосток сваки бирач је морао да дезинфикује руке пре гласања.
 - Sputnik Србија
7/16
На бирачком месту у руском региону Владивосток сваки бирач је морао да дезинфикује руке пре гласања.
© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаГласање о изменама руског Устава у Москви.
Гласање о изменама руског Устава у Москви. - Sputnik Србија
8/16
Гласање о изменама руског Устава у Москви.
© Sputnik / Andrei Kasprishin / Уђи у базу фотографијаЗаменик директора зоолошког врта у Барнаулу Александар Чеботарјов са медведом Дашом на изборном месту у руском региону Барнаул.
Заменик директора зоолошког врта у Барнаулу Александар Чеботарјов са медведом Дашом на изборном месту у руском региону Барнаул.
 - Sputnik Србија
9/16
Заменик директора зоолошког врта у Барнаулу Александар Чеботарјов са медведом Дашом на изборном месту у руском региону Барнаул.
© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаДевојка са псом гласа на изборима о изменама и допунама Устава Русије на бирачком месту у Москви.
Девојка са псом гласа на изборима о изменама и допунама Устава Русије на бирачком месту у Москви. - Sputnik Србија
10/16
Девојка са псом гласа на изборима о изменама и допунама Устава Русије на бирачком месту у Москви.
© Sputnik / Anna Ratkoglo / Уђи у базу фотографијаМушкарац гласа на бирачком месту постављеном у Руској амбасади у Пекингу у Кини.
Мушкарац гласа на бирачком месту постављеном у Руској амбасади у Пекингу у Кини.
 - Sputnik Србија
11/16
Мушкарац гласа на бирачком месту постављеном у Руској амбасади у Пекингу у Кини.
© Sputnik / Alexei Danichev / Уђи у базу фотографијаГласање о изменама руског Устава у Санкт Петрбургу.
Гласање о изменама руског Устава у Санкт Петрбургу. - Sputnik Србија
12/16
Гласање о изменама руског Устава у Санкт Петрбургу.
© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаПре гласања, температура сваког грађанина мерена је на изборном месту.
Пре гласања, температура сваког грађанина мерена је на изборном месту. - Sputnik Србија
13/16
Пре гласања, температура сваког грађанина мерена је на изборном месту.
© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Уђи у базу фотографијаЖена са маском гласа на бирачком месту насељу Угдан, Забајкалски крај, Русија.
Жена са маском гласа на бирачком месту насељу Угдан, Забајкалски крај, Русија. - Sputnik Србија
14/16
Жена са маском гласа на бирачком месту насељу Угдан, Забајкалски крај, Русија.
© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаУ информативном центру Централне изборне комисије Русије у Москви.
У информативном центру Централне изборне комисије Русије у Москви.  - Sputnik Србија
15/16
У информативном центру Централне изборне комисије Русије у Москви.
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез / Уђи у базу фотографијаГрађани Руске Федерације гласају о одобравању измена и допуна Устава Русије на бирачком месту у Амбасади Русије у Шпанији.
Грађани Руске Федерације гласају о одобравању измена и допуна Устава Русије на бирачком месту у Амбасади Русије у Шпанији. - Sputnik Србија
16/16
Грађани Руске Федерације гласају о одобравању измена и допуна Устава Русије на бирачком месту у Амбасади Русије у Шпанији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала