Мистерија у Канади: Ко сече главе морским лавовима, да ли је серијски убица или нешто друго /видео/

Пратите нас
Обезглављена тела најмање пет морских лавова нађена су на пацифичким обалама Канаде, на острву Ванкувер. У току је истрага ове мистерије у Канади која траје већ неколико месеци, а полиција истражује ко сече главе морским лавовима, да ли је у питању серијски убица, неко ко одсеца главе већ угинулим животињама или је у питању неки други узрочник.

Канадски стручњаци за морске животиње убеђени су да су морским лавовима главе намерно одсечене и да је то учинио човек, преноси канадска телевизија CTV.

Ана Хол, зоолог специјализован за морске сисаре, каже да постоји јасна шема на који начин су морским лавовима одсечене главе.

„Јасно је да се ради о намерном одсецању глава, било да је то урадила једна особа или група људи“, рекла је она.

Како је додала, на основу слика које су јој доставили мештани острва, на удару је врста позната као Штелерови морски лавови, која живи на Пацифику између Северне Америке, Јапана и Русије и која је на ивици да се нађе на листи угрожених врста.

Слични мистериозни догађаји јављали су се и раније у Канади, преноси канадски јавни сервис CBC. Тако су на Острву Ванкувер пронађени обезглављени морски лавови и 2013. године, а следеће године су нађени и у Квебеку.

Тада су стручњаци, као што је Стивен Лер, професор ветерине на Монтреал универзитету, изнели теорију да се можда ради о делу дивљих стрвинара, који се хране телима угинулих животиња.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала