Нова хапшења у случају „Јовањица“, приведени и припадници државних органа

CC0 / / Лисице, хапшење
Лисице, хапшење - Sputnik Србија
Пратите нас
У наставку истраге привредног друштва „Јовањица“ ухапшено је још седам особа. Једно лице је већ у притвору, а девети осумњичени је у бекству.

Ухапшено је пет припадника државних органа А. Т. и Б. Р., Р. Б., М. К. и З. Б. као и М. Т. и С. М., саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

„Наведена лица приведена су због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, злоупотреба службеног положаја и фалсификовање исправа“, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Чланови ове организоване криминалне групе су, како се наводи, у периоду од почетка 2019. до 14. новембра 2019. године вршила наведена кривична дела по налогу организатора П. К. који се већ налази у притвору.

Прeтрес је у току, преноси РТС.

Свим ухапшеним особама одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.

Акција је спроведена у заједничкој сарадњи Безбедносно-информативне агенције, Министарства унутрашњих послова, СУК и СБПОК-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала