Нове мере Владе Србије у срединама где је ванредна ситуација

© Tanjug / TANJA VALICКовид амбуланта у Београду
Ковид амбуланта у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
У јединицама локалне самоуправе у којима је због епидемије короне проглашена ванредна ситуација забрањено је окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако се не могу спровести мере заштите, угоститељски објекти радиће од 7 до 20 часова, а неће бити свечаности, спортских и забавних манифестација, одлучила је данас Влада Србије.

Влада Србије је на седници прописала посебне мере заштите становништва од заразне болести ковид 19 у оним јединицама локалне самоуправе у којима је због епидемије проглашена ванредна ситуација.

Како би се зауставило даље ширење и преношење заразе Влада је, између осталог, одлучила да се у овим локалним самоуправама забрани окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, а неће бити могуће ни организовање свечаности, као ни спортских и забавних манифестација.

Ограничен је рад угоститељских објеката од 7 до 20 часова.

Када је реч о предшколским и образовним установама, неопходна је пуна примена свих превентивних мера.

У образовним установама биће одложена окупљања, а пријемни и други испити биће спроведени уз примену свих мера личне заштите - физичка дистанца од два метра, обавезно ношење маске и рукавица.

Коришћење отворених и затворених базена, спа и велнес центара за сада није могуће, али ће уз спровођење мера заштите (маске и рукавице) и даље радити козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри и теретане, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала