Аксјонов о резултатима гласања на Криму: Адекватан одговор свим непријатељима Русије

© Sputnik / Игорь Руссак / Уђи у базу фотографијаБалон на коме пише Крим на прослави уједињења полуострва и Севастопоља са Русијом
Балон на коме пише Крим на прослави уједињења полуострва и Севастопоља са Русијом - Sputnik Србија
Пратите нас
Измене Устава на Криму подржало је 1,1 милион грађана, а лидер Крима Сергеј Аксјонов каже да тако висока подршка представља адекватан одговор свим непријатељима Русије.
„Кримљани су активно учествовали на гласању што је још једна потврда високог нивоа поверења у председника Русије и иницијатива које је предложио. Кримљани су још једном изразили свој став: желимо заувек да будемо са нашом отаџбином. То је адекватан одговор свим непријатељима и Крима и Русије“, написао је Аксјонов на друштвеној мрежи „В контакте“.

Измене Устава подржало је 90,07 изашлих бирача, тј. 1,1 милион грађана с правом гласа, дој је против било 9,08 одсто, односно 111 хиљада.

Резултате избора на Криму прокоментарисао и руски сенатор Алексеј Пушков.

Према његовом мишљењу, ма шта у Украјини говорили о гласању на Криму, Кримљани су потврдили припадност полуострва Русије.

„На Западу су говорили: треба проверити вољу Кримљана. Ево, проверена је. Гласање о изменама Устава - то је гласање за ту Русију у којој они желе да живе“, рекао је Пушков.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала