Љајић потврдио: Две особе из Сјенице преминуле јер нису примљене у ужичку болницу

© Sputnik / Радоје ПантовићМинистар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић
Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар Расим Љајић потврдио је информације да су два мушкарца из Сјенице преминула након што их нису примили у ужичку болницу, и додао да су нетачни наводи да је трочлана породица из Тутина преминула од корона вируса.

Љајић је за РТС потврдио наводе појединих медија да су преминула два мушкарца из Сјенице од последица ковида 19 јер нису примљени на лечење у ужичку болницу, иако су транспортовани санитетом Хитне помоћи из Сјенице.

„Људи су ми рекли да се радило о неспоразуму и да су у лекари у Ужицу мислили да у Сјеници постоји одељење за смештај, али тај смештај је само за оне са села да би могли да преспавају и затим да се транспортују у Ужице или Београд“, рекао је Љајић.

Лајић је, поводом вести да је трочлана породица у Тутину преминула од вируса корона, рекао да му се јавио један члан те породице који је лаборант и који га је замолио да демантује ту вест.

Министар је пренео да му је тај човек рекао да његов отац, који је имао 89 година, није преминуо од ковида, као ни мајка (76), која је преминула од последица инфаркта.

Од ковида је преминула његова сестра која није живела с њима и која је била у болници у Новом Пазару.

Љајић, који неколико дана борави у Новом Пазару, где је ситуација због корона вируса тешка, каже да је добра вест што се све више људи јавља у ковид амбуланте, а да је лоша што не опада број заражених.

„Трећина пацијената која се јавља већ има знаке упале плућа“, рекао је Љајић, истакавши да су 104 пацијената хоспитализована, док их је пре неколико дана било 123.

Љајић је рекао да је добро што је цела Општа болница у Пазару претворена у ковид болницу, наводећи да тренутно тамо бораве 42 лекара и чланова медицинског особља из других градова.

Упитан ко је одговоран, Љајић је рекао да ће бити времена за анализу, али да до те ситуације није дошло зато што неко није имао опрему, већ зато што се много људи јавило у кратком временском периоду, са поодмаклом упалом плућа.

„Имали смо микроситуацију, попут оне у Италији, која није проузроковала стравичне последице“, рекао је Љајић, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала